Kamp2018

Kamp2018

Kamp verslagen

Wij zullen iedere avond posten wat gebeurt op kamp.

Kabouters

Dag 9Posted by Niels Vantorre Thu, August 09, 2018 10:39:43

Dag allemaal

Met een goed humeur stonden we vandaag op om te beginnen aan een dag die alweer boordevol spelplezier bevat. Na een lekker ontbijt konden we genieten van het enthousiaste acteerwerk van de leiders en de tragische dood van het personage Milady. In de voormiddag lieten we de Kabouters meedoen aan de olympische spelen en keken we wie er de meeste medailles kan winnen in de verschillende categorieën.

Vanmiddag kwamen we terug op krachten door het smakelijke middagmaal dat gemaakt was door onze lieftallige kookouders. Daarna genoten we van een rustgevende platte rust . Toen de Kabouters uitgerust waren infiltreerden ze de Tower of London en baanden zich een weg door het doolhof, op zoek naar de prachtige ketting van de koningin van Frankrijk. Na veel spelen moesten we de zoektocht staken en besloten we om morgen verder te doen.

Het werd tijd voor een gezond avondmaal. Door het harde spelen hadden de Kabouters een apart geurtje gekregen en moesten zich daarvan ontdoen met een frisse douche. We waren nog te fris om te gaan slapen, dus speelden we nog wat gezellige gezelschapsspelletjes in de slaapkamer. Aan alle mooie liedjes komt een eind en dat geld ook zo voor deze topdag.

Slaapwel en tot morgen.Pagadders

Dag 9Posted by Niels Vantorre Thu, August 09, 2018 10:38:39

De pagadders stonden op na de storm zonder er iets van gemerkt te hebben. Ze begaven zich op het vochtige terrein, waar ze zagen dat hun kamp was gesneuveld door de storm. Ze aten lekkere boterhammen met gelei en maakten hun kamp Great again. Daarna moesten de pagadders de juwelen uit de Tower of Londen beroven. Dit deden ze aan de hand van opdrachten. Na het net op tijd stoppen voor het middagmaal konden de pagadders genieten van een overheerlijke WAP.

In de namiddag was het tijd om zich tot echte musketiers te vormen. Dit deden ze aan de hand van allerlei krachtmetingen en een zeer moeilijk parcours. De top 3 was: Achille, Briek en Willem in chronologische volgorde. Na allemaal ruim geslaagd te zijn voor hun opleiding was het tijd voor een pre party in de douche. Ze genoten erna van lekkere beenhesp met krielpatattjes en rauwkost. De feesttent werd voorbereid dus was het tijd voor de echte party. Daar sloegen de pagadders drie pinata’s kapot en dansten erop los. Ze genoten ook van lekkere snacks en kinderchampagne. Na het geslaagde feest gingen de pagadders hun bed in voor een welverdiende nachtrust.

Groetjes,

PagaddersJongknapen

Dag 9Posted by Niels Vantorre Thu, August 09, 2018 10:37:58
Dag 9

Knapen

Dag 9Posted by Niels Vantorre Thu, August 09, 2018 10:36:38

Samen met het rijzen van de ochtendgloren en het stralen van het zonnetje, ontwaakten zo ook de knaapjes uit hun knusse bedjes. Deze nacht stonden de sluizen boven Opoeteren lichtjes open waardoor de knapen voor de eerste maal wat regen ervaarden tijdens het kamp. Deze lichte regenbuien gingen gepaard met hier en daar een hevige windstoot. Natuurlijk waren de knapen voorbereid op dit weer en hebben ze als echte knapen hun tenten verstevigd met sjorpalen. Zo konden de windstoten de knapen onmogelijk klein krijgen.

Noem het bijgeloof of niet maar de eerste nacht met regen was ook de eerste nacht zonder Lucas Verbeke. Lucas heeft ons gisterenavond verlaten om zichzelf wat bij te scholen. Natuurlijk zal Lucas gemist zijn tijdens de rest van het kamp en we willen hem hierbij enorm bedanken voor de mooie jaren in de KSA!!

Om de vermoeide beentjes, door dagtocht, wat rust te geven deden we in de voormiddag wat pleinspelen, weliswaar op een wat rustiger tempo. Een match baseball was eerst aan de beurt. Tijdens de match werd meteen duidelijk welke knapen hiervoor een natuurlijke aanleg hadden en welke knapen niet. Baptiste W. en Xandres G. zouden bij deze hun droom om professioneel baseballer te worden beter verwerpen.

Om terug op energie te komen stond er ’s middags WAP op het menu. Na menig borden te hebben verslonden stonden de knapen te popelen om te beginnen met het spel voor de namiddag. Dit spel bestond er uit om de verkoop- en aankooptechnieken van de leden aan te scherpen. Door handel te drijven met de leiders moesten de knapen een zo groot mogelijk imperium uitbouwen. Tibe F. toonde zich hierin een ware onderhandelaar en legde het de leiders het vuur aan de schenen.

’s Avonds mochten de knapen voor de laatste maal hun wandelschoenen aantrekken. Op de voorlaatste avond van het kamp mochten de knapen een kompastocht maken.

Bij deze groeten de knapen & leiders u en zien we jullie graag morgen terug!Jonghernieuwers

Dag 9Posted by Niels Vantorre Thu, August 09, 2018 10:27:16
Dag 9

Kabouters

Dag 8Posted by Niels Vantorre Wed, August 08, 2018 10:23:15

Dag allemaal

We begonnen de dag met een half uurtje langer slapen, omdat de kabouters hun wandelschoenen moesten aantrekken voor de dagtocht. Eerst en vooral startten we de dag met een stevig ontbijt, boterhammen met speculaas.

De kabouters werden verwend met een spectaculair toneelstukje, gevolgd door een zangstonde op hoog niveau. Daarna vergaarden we ons zwemgerief, vulden we onze drinkfles en smeerden we de kabouters in tegen de stralende zon.

Na een flinke wandeltocht van enkele kilometers bereikten we de Waterbron. We aten onze lunch op in het nabijgelegen bos en trokken onze zwembroek aan voor een spetterende namiddag. We zwommen niet alleen, maar speelden ook in het zand samen met de leiders.

We zetten de terugtocht in met een vieruurtje en vertrokken al zingend naar de kampplaats, waar we met open armen werden ontvangen door onze lieve koks.

Na het avondmaal gingen we op zoek naar de slimste kabouter, aan de hand van een leuke quiz. Om negen uur gingen we gaan slapen, zodat we fris zouden zijn voor de volgende dag.

Tot morgen!Pagadders

Dag 8Posted by Niels Vantorre Wed, August 08, 2018 10:22:01

hallo iedereen,

Vandaag begon de dag een half uurtje later omdat het dagtocht was maar dit hield de pagadders niet tegen om toch vroeger wakker te worden. We starten de dag met een ontbijt van boterhammen met speculaas en peperkoeken. Na het ontbijt genoten onze leden van een toneelstuk over de 3 musketiers.

Om 11u vertrokken we naar een meer waar pagadders een hele dag konden vertoeven. Voor we binnen gingen hebben we eerst stokbrood met beleg gegeten. In en bij het meer hebben we gezwommen, voetbal gespeeld, kikkers gevangen. Om 16u aten we een wafel en na de lekkere wafel vertrokken we terug naar de kampplaats. Na het eten hebben we de grote pagadderquiz gespeeld, veel van onze leden waren toch wel erg vermoeid van de inspannende dag.

Tot morgenJongknapen

Dag 8Posted by Niels Vantorre Wed, August 08, 2018 10:21:33

Gegroet allen

Vandaag stond er een alom bekend en zeer geliefd concept op het programma: dagtocht! Door de drukkende warmte hielden we het bij de rechtstreekse route naar De Wouterbron in plaats van nog wat extra kilometers te verorberen. Zo waren we snel bij onze eindbestemming. Eerst nog een lekker belegd broodje achter de kiezen steken en dan het water in. Het was er druk met nog vele andere jeugdbewegingen waarmee we zelfs flink samen speelden. Het was een prachtige dag die we op de kampplaats afsloten met het testen van de kennis van de jongens. Een rustige avond konden ze wel gebruiken na deze een lastige maar zeer geslaagde dag.

Jongknapen out!Next »